Країна здригнулася, коли на вихідні прем'єр-міністр в ефірі загальнонаціонального каналу повідомив, що тепло в будинки буде подано за температури мінус (!) вісім градусів. Країна реально аж здригнулася, коли в понеділок Арсеній Петрович не виправив свій ляп.

Але тут, у кращих традиціях «Чіп і Дейл поспішають на допомогу» була розіграна сцена - мудрий і дбайливий Президент дає вірному і старанному віце-прем'єру з питань ЖКГ завдання - до п'ятниці обігріти країну! Підкоряючись виключно партійній дисципліні (бо як начальник у прем'єра з додатком «віце - прем'єр без додатка), 3-й номер президентського списку з ентузіазмом починає виконання завдання. Його ентузіазм підігрівається тим, що, за законом, відповідати за опалення буде місцева влада, а цапом-відбувайлом за недогрів буде прем'єр, який плутає плюс і мінус у градусах!

Але, поки Президент веде консультації з Росією про майбутнє газове наповнення нинішнього доручення віце-прем'єру з питань ЖКГ, нещодавно призначений посол у Польщі Андрій Дещиця вирішив вставити свої п'ять ла-ла-ла в переговорний процес.

«Росія продовжує думати, що газ - це тиск на Україну», - сказав він, чим упевнено підтвердив свій інтелектуальний дипломатичний ранг «Посол Очевидність». Далі, щоправда, справа не зрушилася: пан Дещиця додав, що Україна може обійти це питання завдяки реверсу газу з Європи; мовляв, потрібно враховувати, що не тільки Україні потрібно купити газ, але і Росії необхідно його продати...

Матка боска! Розкажіть хто-небудь цьому - пся крев! - амбасадору майдану, що реверсний газ - він також російський. Більш того, вже - курва! - викуплений європейською кампанією. І його Росії, вже не треба продавати! А Україні потрібно його перед тим, як купити, для початку - знайти... Так що, не дивуйся, ла-ла-ла-Дещиця, що в очах поляків ти вигльондаш як звис барані!

Втім, штатний (у прямому сенсі цього слова!) тлумач задумів Президента екс-депутат Віктор Уколов запевняє на ФБ, що призначення Дещиці послом до Польщі стало символом політичної самостійності Президента. Ну, зрештою, звис барані - чим не символ сучасної української дипломатії?!

А між тим, саме польський напрям таїть для України найбільше сюрпризів. Ось на вихідних глава польського МЗС Радислав Сікорський заплутався в свідченнях - пропонував чи ні Володимир Путін Польщі розділити Україну?

Можемо припустити, що все цілком відповідало прислів'ю «хто про що, а голий - про лазню»: Путін у бесіді просто згадав Львів, а гоноровий польський мозок відразу ж намалював перспективу підписання пакту Лаврова - Сікорського з кордоном по Збручу...

І, насамкінець, про те, що у всьому потрібно знати міру. От злі язики розповідають, що якось у патріотичному пориві Ігор Коломойський порвав на собі свою улюблену футболку з написом «Жидо-бендерівець» та менорою, стилізованою під тризуб. І перед очима здивованої публіки з'явилася інша футболка - з менорою, стилізованою під оливкову гілку і написом «Жидо-кіпріот». «Свої офшори ближчі до тіла» - скромно прокоментував конфуз губернатор Дніпропетровщини і зробив заяву про потрійне громадянство. На честь, звісно, тризуба...

Далі буде

Дмитро Джангіров, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом