Політична сила Президента не хоче асоціюватися з антисоціальними вимогами Міжнародного валютного фонду. Таку думку висловив Forum'у політолог Дмитро Джангіров, коментуючи критику фракції Блоку Петра Порошенка на адресу запропонованого урядом пакета законопроектів у бюджетній та податковій сферах.

«Блок Петра Порошенка і сам Президент не хоче, щоб його асоціювали з тими реформами, які проводяться в рамках кредитної програми МВФ. Якщо Кабмін хоче бути послідовним у виконанні цих умов, які, по суті, антисоціальні, то Президент і його політична сила намагаються дистанціюватися», - пояснив Джангіров.

«МВФ потрібні реальні дії, хоча б на рівні законів, які знижують навантаження на бізнес, при цьому повинні зрізатися соціальні програми», - додав експерт.

При цьому політолог висловив сумнів у тому, що через критику бюджетні і податкові законодавчі проекти не будуть ухвалені.

«Цей «великий вихлоп» закінчиться тим, що будуть внесені поправки, які назвуть компромісом та урахуванням позиції Блоку Петра Порошенка», - зазначив Джангіров.

Нагадаємо, фракція «Блоку Петра Порошенка» різко розкритикувала запропонований урядом пакет законопроектів у бюджетній і податковій сферах.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102