Без реформ в українську оборонку інвестор не прийде. Про це екс-заступник концерну «Укроборонпром» Максим Глущенко заявив виданню Лига.net.

Він зазначив, що нове (вже третє з початку року. - Ред.) керівництво держконцерну зараз максимально намагається вирішити проблемні питання, але, крім реакції на «пожежні ситуації», необхідно скористатися шансом, який з'явився в української оборонки, і почати системні зміни.

Глущенко відзначив, що без реформ ні Європа, ні США грошей не дадуть, і вони про це сигналізують. Для цього потрібна політична воля і, звичайно ж, сучасні менеджери з розумінням вимог міжнародних інвесторів і стратегії розвитку ОПК, які мають при цьому імунітет до спокуси заробити на відкатах.

Водночас експерт вважає, що є небезпека внутрішнього опору в галузі, саботажу і інтриг від людей, яким вигідно, щоб все залишалося як і раніше.

«Саме зараз потрібно максимально вичистити ОПК від корупційних схем, від саботажників у керівництві середньої ланки, які роками паразитують на українській оборонці, і спрямувати кошти на розвиток. Потрібно створити умови для того, щоб прийшов іноземний інвестор. Ми завжди були цікаві світовим лідерам виробництва озброєнь. Тільки в Україні чомусь високоприбутковий у всьому світі бізнес виявився дотаційним і замість того, щоб заробляти для країни, постійно тягне гроші з бюджету», - підкреслив Глущенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом