Завдяки вчасно зупиненим контрактам на продаж боєприпасів зараз українським військовим у зоні АТО є чим воювати.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив заступник голови концерну «Укроборонпром» (2012-2014 рр.) Максим Глущенко.

Він зазначив, що формально Міністерство оборони може реалізовувати так зване зайве майно до 15 серпня 2014 р., поки не закінчився термін дії переліку, затвердженого Кабінетом міністрів.

За словами Глущенка, новий перелік надлишкового майна, в якому опинилася і бойова техніка, подавався на затвердження в уряд в липні поточного року, і тільки завдяки увазі ЗМІ не був затверджений. В цілому ж ця сфера сильно корумпована, вважає експерт.

«Традиційно ці схеми дозволяли наживатися певним чиновникам; досить багато цієї техніки було виведено на внутрішній ринок. Це близько 6 тис. одиниць автомобілів та броньованої техніки і близько 30 тис. одиниць озброєння і майна тилового забезпечення», - зазначив Глущенко.

Як приклад, він навів минулорічний контракт на продаж Міністерством оборони 110 млн патронів з більш ніж удвічі заниженою ціною. В результаті цієї оборудки держава могла недорахуватися близько 40 млн грн.

«Цей контракт мною був зупинений, і хоча в результаті я втратив свою роботу, я не шкодую, оскільки у наших солдатів зараз є чим воювати і відстрілюватися від ворогів. На жаль, оскільки я був заступником, не вдалося навести повний порядок взаємодії з Міністерством оборони, але відсотків двадцять подібних договорів зупинити мені вдалося», - підсумував Глущенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24