Політика Національного банку України повинна проводитися більш акуратно. Таку думку висловив ForUm'у екс-член Ради Національного банку України Василь Горбаль.

Так, за його словами, процедура погашення єврооблігацій «Нафтогазу» і виплата відсотків по них на загальну суму в 1,67 млрд дол., згідно з заявами уряду, а також глави НБУ Валерії Гонтарєвої, не повинна вплинути на курс національної валюти.

«Були заяви, що операції НАК «Нафтогаз» виведені з ринку, і на них не треба реагувати з точки зору впливу на курс. Єдине - сьогодні потрібно бути дуже обережним з тим, як формується інвестиційний ринок щодо валютної політики, щодо політики Національного банку», - зазначив він.

Водночас Горбаль підкреслив, що на заяви глави НБУ іде негативна реакція ринку. «Навіть невдалий круглий стіл, що відбувся 6 жовтня за участю голови НБУ, вже має наслідки. Ось чому відразу ж після нього пішло хуліганство біля будинку голови НБУ та неможливість придбати 200 доларів? Закриті всі теми, з якими глава НБУ фактично вийшла до журналістів. Потрібні відповіді, чому так відбувається, чий тут непрофесіоналізм. Але після кожного виходу (Гонтарєвої. - Ред.) до преси, подій все більше і більше. Значить, потрібно задуматися, і коригувати. Так далі тривати не може», - упевнений банкір.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47