Приріст виробництва сільськогосподарської продукції в Україні є неможливим без цільових інвестицій. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив політолог, економічний експерт Володимир Цибулько.

«Агросектор - це найбільш інерційна галузь. Вона досить повільно реагує на істерики ринку, що й захищає. За будь-яких обставин тенденція до зростання в АПК була останні 8 років. Ця галузь дуже залежить від поведінки влади, вона особлива, і виробничий цикл тривалий, як мінімум річний. Без планування та цільових інвестицій зростання є неможливим», - сказав Цибулько.

На його думку, АПК в останні роки був драйвером вітчизняної економіки.

«На тлі інших галузей агропром продовжує залишатися цим драйвером. Незалежно від кон'єктури світових ринків він таким і залишиться для нас. З року в рік відбувається зміщення структури економіки в бік аграрного сектору та експорту, тому він залишиться ключовою галуззю в Україні. Але зараз уже головне питання не в урожайності та доступу до ринків, оскільки ми інтегруємося в ЄС, а наповнення супровідних галузей (агрохімія, сільськогосподарське машинобудування тощо). Важлива глибина переробки сільськогосподарської продукції», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37