Якщо ми прагнемо до європейських цінностей, закон повинен бути один для всіх і тлумачення має бути одне для всіх. Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР» Сергій Куніцин, коментуючи законопроект, внесений позафракційним депутатом Анжелікою Лабунською з приводу лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

«Ми чудово розуміємо, на що спрямований цей закон. Він у першу чергу спрямований на те, щоб вирішити проблему Тимошенко», - заявив він.

У той же час, за словами народного депутата, парламент повинен прийняти такий закон, який, з одного боку, дасть можливість ув’язненому скористатися правом лікування за кордоном, а з іншого боку - не дасть йому піти від відповідальності, повідомляє «УНІАН».

«Формула закону повинна бути такою, щоб право було, але при цьому, щоб це не звільняло від відповідальності за скоєні злочини. І це стосується не тільки Тимошенко. Це стосується будь-якого ув'язненого», - підкреслив Куніцин.

В іншому випадку, як заявив парламентарій, через високий рівень корупції це може призвести до масових рішень: «Довідок повидавали, люди за кордон поїхали лікуватися, від покарання пішли і не повернулися зі всіма витікаючими наслідками».

Крім того, коментуючи тиск з боку Європейського союзу, народний депутат зазначив, що ніякого політичного шантажу бути не повинно. «Ми представляємо парламент багатомільйонної великої європейської країни, і я думаю, що ніхто не має права тиснути на нашу країну і наш парламент», - заявив Куніцин.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли в парламент свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко та погашення їй судимості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189