У найближчі дні в Україні спостерігатимуться перепади температури повітря і незначні опади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

«Найбільшу інтенсивність опадів ми очікуємо в південних і східних регіонах України, випаде від 5 до 10 мм снігу. В інших регіонах істотних опадів не очікується», - сказав фахівець.

За його словами, завтра у східних областях, Приазов'ї та Криму продовжаться помірні снігопади. Як зазначив Кульбіда, температура повітря знижуватиметься. «Завтра з ранку вона складе -10-15°, на Прикарпатті -17-22°. Вдень очікується -6-11°, на 4-6° буде тепліше в південних областях, Криму, в Приазов'ї», - уточнив Кульбіда.

Він також повідомив, що впродовж 10-11 січня опади випадуть по всій території України, найбільш інтенсивні очікуються на південному сході і сході країни.

За інформацією Кульбіди, 11 січня температура повітря підвищиться. «Але це потепління буде короткочасним. Температура вночі становитиме -2-8°, -1-6° вдень. Але після проходження чергового атмосферного фронту 12 січня температура повітря знову знизиться і становитиме -12-18° вночі і мінус -4-10° вдень.

Як зазначив директор Укргідрометцентру, 14-15 січня утримається холодна погода з температурними показниками -13-19° вночі, і -6-12° вдень, але вже 16-18 січня варто очікувати чергового підвищення температури, яке може зберегтися і на Водохреще.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324