Власники банку не повинні витрачати всі кошти на кредитування своїх підприємств. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу «Як вплине новий склад уряду на економіку України в 2015 році?» висловив громадський активіст Іван Карасьов.

«Власник банку не повинен кредитувати свої підприємства, перевищуючи ліміт у п'ять відсотків. Необхідно на законодавчому рівні запровадити норму, за якою банкір нехай займається банківською діяльністю, фінансовими операціями, а купець, промисловець, підприємець, людина в галузі індустрії має володіти не більш ніж три-п'ятивідсотковим інвестиційним портфелем у банківській сфері», - зазначив Карасьов.

На думку громадського активіста необхідно знищувати корупцію в банківській системі.

«В Україні кожен уряд декларує, що буде боротися з корупцією, змінювати судову систему, проводити правоохоронну реформу. Що ми маємо на сьогодні: чиновник, депутат, міністр в Україні декларує п'ять тисяч гривень річного доходу, їздить на «Мерседесі», живе на віллі, літає, мало не через день, чартерними рейсами. І жоден із них з «вовчим квитком» ще не пішов, «забув» задекларувати будиночок своєї тещі в тисячу квадратних метрів. З банками такого допускати не можна. Якщо людина прокредитувала свій бізнес більш ніж на 30 % портфеля банківських кредитів, то ці підприємства треба буде націоналізувати», - наголосив Карасьов.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64