Держава повинна створювати умови для нормального функціонування банківського сектору, а не штучні монополії. Таку думку Forum'у висловив депутат Верховної Ради VII скликання, екс-член парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат Андрій Пінчук, коментуючи лист Антимонопольного комітету до уряду з вимогою забезпечити дотримання чинного законодавства про захист економічної конкуренції на ринку банківського обслуговування державних підприємств та їхніх співробітників.

«Тут Антимонопольний комітет вчинив як справжній незалежний державний орган. Атмосфера має бути ринковою та конкурентною, незалежно від того, державний банк чи ні. Не можна створювати штучну монополію», - заявив він.

Пінчук додав, що за нинішніх реалій питання переведення зарплатних проектів бюджетних організацій на обслуговування в державні банки не на часі. «У нас і без того сьогодні банки в складному стані. І створювати для державних банків такі преференції неправильно», - додав він.

«Держава має розвивати економіку, ринок, створювати умови для нормального функціонування банківського сектору, щоб банки не сипалися кожного дня, не створювати штучні монополії», - підсумував політик.

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом