Введення тимчасової адміністрації у VAB-Банк є частиною схеми Національного банку України. Про це в коментарі ForUm'у повідомив один з вкладників банку Валерій Філатов, який приїхав з Алчевська.

«Я - із зони АТО. У мене бойовики відібрали майно, мою квартиру, то є моє минуле. Але це ніщо в порівнянні з тим, що держава у мене відібрала майбутнє - всі мої заощадження. У мене понад 5 млн грн залишилося в VAB-Банку. Мені здається, що це певна схема. Перед тим, як вкладати гроші, ми аналізували банки. Ми не віддали свої кошти якомусь бізнесмену, ми вклали їх в українську землю. Землю не вивезеш за кордон, це актив. Він ліквідний, тому землю можна роздати всім вкладникам», - сказав Філатов.

Також він нагадав, що кошти банку вкладалися у підприємства та сільськогосподарські фабрики, які є ліквідними активами.

«Зараз видно схему: вводиться тимчасова адміністрація, створюються труднощі, потім відбирають банк. І я не здивуюся, якщо активи завтра викупить «Михайлівський» або інший банк. А вкладників «переважить» держава. Гроші нам повинен повернути Фонд гарантування вкладів за рахунок платників податків. Ці гроші підуть на готівковий ринок і знову обвалять курс. Це замкнене коло. Що заважало безготівково перевести вклади VAB-Банку під заставу активів банків (птахофабрики, землю і т. д.) в «Ощадбанк»? Гроші б залишилися в країні, а рефінансування видавалося б під ліквідні активи, а значить, гроші не підуть на ринок і не обвалять курс. Були б всі у виграші. Невже в НБУ сидять такі недалекі люди, які не розуміють цього? Не думаю. Це схема, коли у одного банкіра віджимають, а іншому передають за безцінь», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 27 нояюбря, під будівлею Національного банку України проходить мітинг вкладників VAB-Банку з вимогою націоналізувати банк.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170
Теги