Деяким відділенням «Ощадбанку» в індивідуальному порядку дозволили працювати на окупованій території. Таку думку висловив економічний експерт Борис Кушнірук.

За його словами, індивідуальний дозвіл на роботу на територіях, не контрольованих українською владою, деякі відділення «Ощадбанку» могли отримати в разі відсутності загрози активам банку.

«Щоб робити якісь висновки, потрібно знати, якою мірою «Ощадбанк» обізнаний про роботу своїх відділень. В іншому випадку постає питання про відповідальність керівництва всього банку, а не тільки відділення», - сказав Кушнірук.

Він нагадав, що Нацбанком було прийнято постанову №466 та введено заборону на роботу банків на Донбасі, оскільки керівництво НБУ було стурбоване випадками пограбувань, пише From.ua.com.

«У зоні АТО проживає багато пенсіонерів, у яких є заощадження в «Ощадбанку», і якщо їм не виплачувати пенсії і перекрити доступ до грошей, то фактично вони можуть померти з голоду. Можливо, деяким філіям вдалося домовитися з бойовиками про те, що їх діяльності не будуть перешкоджати, і вони продовжують працювати», - припустив економіст.

На думку нашого співрозмовника, будь-яку діяльність банківських установ на територіях, підконтрольних окупантам, потрібно заборонити.

«Можуть постраждати не тільки працівники відділень банку, але й активи банку. Вибачте, в «Ощадбанку» крадуть активи на території Донбасу, а він збанкрутує на території всієї України... Я саме з цих міркувань вважаю, що банки не повинні працювати на Донбасі», - резюмував Кушнірук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45