Влада самопроголошеної Донецької народної республіки направила в ОБСЄ і Міжнародний Комітет Червоного Хреста запити про проведення перевірки за фактами знущань над полоненими, повідомив офіційний представник ДНР на переговорах по Україні в Мінську Денис Пушилін.

«Ми бачимо, в якому виснаженому стані до нас надходять люди, які перебували в полоні на території, підпорядкованій ЗСУ. У багатьох людей на тілі сліди тортур... Ми вийшли з пропозицією до ОБСЄ і Червоного Хреста, щоб їхні фахівці брали участь у медичному огляді звільнених з полону людей. Потім на підставі отриманих даних щоб була проведена масштабна перевірка», - сказав він, повідомляє РІА Новости з посиланням на Донецьке агентство новин.

За словами Пушиліна, у людей, що знаходилися в полоні українських силовиків, на тілі зафіксовані сліди тортур.

«На даний момент, за нашими списками, 800 осіб перебувають у полоні на території України. Людей тримають в частинах батальйонів, СІЗО. По кожній людині зі списку буде проведена робота», - додав Пушилін.

Нагадаємо, представники самопроголошених Донецької та Луганської народних республік здійснили 26 грудня обмін полоненими з Києвом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом