Українські військові та представники самопроголошеної Донецької народної республіки планують оформити протокол намірів про повне припинення вогню.

Про це повідомив на брифінгу в. о. керівника прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, «напередодні в Донецьку відбулася зустріч у форматі представників ОБСЄ, України, Росії та військового керівництва окремих районів «Донецької республіки».

На зустрічі Україну представляв керівник української складової Спільного координаційного центру з контролю і координації припинення вогню і контролю лінії розмежування сторін генерал-майор Олександр Розмазнін.

За словами Селезньова, під час зустрічі було розглянуто питання виконання Мінських домовленостей про припинення вогню, передає УНІАН.

«Особливу увагу сторін під час зустрічі було приділено недопущенню збільшення випадків ведення вогню, застосування важкого озброєння і припинення вогню в районі Донецького аеропорту і населеного пункту Піски», - сказав Селезньов.

«За результатами заходу встановлено взаємодію на рівні Спільного координаційного центру, а також штабу збройних формувань, що знаходяться на території, тимчасово непідконтрольній Збройним силам України. Очікується, що за результатами робочої зустрічі найближчим часом буде оформлено протокол намірів про повне припинення вогню», - підкреслив Селезньов.

Нагадаємо, представники Збройних сил України та самопроголошеної Донецької народної республіки продовжать переговори в середу, 31 грудня, в Луганську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39