Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» готова провести передоплату за нові поставки російського газу в Україну до кінця листопада, сказав журналістам глава «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Однак, за словами Коболєва, ключовою умовою здійснення нових поставок і оплати за них стане лише можливе погіршення погодних умов і необхідність закупівлі додаткового палива для безпроблемного проходження опалювального сезону, що почався, передає «УНІАН».

Раніше міністр енергетики України Юрій Продан зазначив, що Україна готова закупити у Росії до кінця року близько 1,5 млрд кубометрів газу на умовах, озвучених у протоколі, підписаному наприкінці жовтня поточного року в Брюсселі у форматі Україна - Росія - ЄС.

Зазначимо, що 31 жовтня в Брюсселі були підписані базові умови поставок російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації існуючої заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі.

Так, «Нафтогаз України» протягом листопада-грудня 2014 року повинен знайти і перевести на рахунки «Газпрому» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і закупівлю ще 4 млрд куб. метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25