В Україні в жовтні 2014 р. до державного бюджету надійшло 544,7 млн грн військового збору, індикативний показник виконано на 108,9%. Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України.

В цілому, за статистикою ГФС України, з початку введення військового збору до бюджету надійшло майже 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 р., ставка якого становить 1,5% від об'єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи - резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, які виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти - для оподатковуваних доходів з джерелом їх походження в Україні.

Військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом