З 1 січня 2015 року в Україні починається оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Про це Forum'у повідомили в Державній міграційній службі України.

«Згідно з умовами лібералізації візового режиму для України, з 1 січня 2015 року Державна міграційна служба розпочне оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що біометричний паспорт виглядатиме майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чип, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чипа.

«На чип буде записуватися інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані - оцифрований образ особи, оцифрований підпис і відбитки вказівних пальців рук», - сказано в повідомленні.

Для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися в підрозділи міграційної служби, де під час оформлення заяви буде здійснено фотографування і сканування відбитків пальців рук.

«Жодна особа або організація, крім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, запровадження в Україні біометричних паспортів для виїзду за кордон є важливим кроком на шляху до безвізового режиму з Європейським Союзом, однак поїздки українців в країни-члени ЄС без віз будуть можливі лише після прийняття відповідного рішення стороною ЄС. Як очікується, таке рішення може бути прийняте вже у травні 2015 року.

На початку листопада Кабінет Міністрів виділив кошти на закупівлю обладнання для друку біометричних паспортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом