В межах Дебальцевського залізничного вузла заблоковані 900 вагонів з вугіллям, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

«Через дії незаконних збройних формувань, в тому числі значне руйнування залізничної інфраструктури на сході України і неможливість пропуску вантажів на важливих напрямках, в межах Дебальцевського залізничного вузла залишаються заблокованими 900 вагонів з вугіллям», - йдеться в повідомленні.

Частина з них навантажена ще влітку.

Найбільше вагонів накопичилося на станції Дебальцеве-Сортувальна - 696, також вони знаходяться на станціях Чорнухине та Вуглегірськ.

«Через дії НЗФ залізничні перевезення в межах Дебальцевської дирекції не здійснюються», - підкреслили в «Укрзалізниці».

Пріоритетними напрямками для здійснення перевезень, які необхідно розблокувати в першу чергу, є Дебальцеве-Горлівка та Дебальцеве-Алчевськ.

«Однак поки що це зробити неможливо», - наголошується в повідомленні.

Серед об'єктів залізничної інфраструктури в межах Дебальцевської дирекції найбільш пошкоджені пересувна машинна станція, 2 локомотивні депо, залізнична лікарня ст. Дебальцеве.

Зокрема, в локомотивному депо Дебальцевого постраждали 6 адмінбудівель, згоріли ємності для зберігання дизельного палива, вийшли з ладу трубопроводи, згоріло 130 тонн дизельного палива. В локомотивному депо Дебальцеве - Сортувальна пошкоджено 9 адміністративних будівель.

«На даний момент залізничники здійснюють роботи з відновлення цих депо», - резюмували в «Укрзалізниці».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237