Співробітники Россільгоспнагляду не випустили з Криму на територію материкової України велику партію мороженої риби, яку, за даними відомства, перевозили за підробленими документами.

Як повідомляє управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і Севастополю, у пункті пропуску «Армянськ» інспектори зупинили для огляду транспорт з вантажем з 1363 упаковок мороженої хамси загальною вагою 30 тонн.

У документах, пред'явлених перевізником до огляду, були виявлені різночитання. Зокрема, в одному пакеті документів містилася інформація про те, що продукція перевозиться виключно по території Криму: з ТОВ «МК Транссервіс» міста Керчі в місто Армянськ. Згідно з іншими документами, риба прямувала з кримського Красноперекопська у Нову Каховку Херсонської області.

Після того як водієві було вказано на явну невідповідність документів дійсності, на пропускному пункті з'явився власник вантажу і пред'явив нові документи - незаповнену кольорову копію ветеринарно-супровідних документів з копією відбитка печатки Ленінської державної лікарні ветеринарної медицини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як вважають в Россільгоспнагляді, даний факт свідчить про можливість несанкціонованого доступу до певних бланків ветеринарних документів суворої звітності.

У зв'язку з цим було проведено вилучення документа з метою попередження можливості його подальшого використання, а вантаж повернуто виробнику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом