Постанова Кабінету Міністрів України про обмеження використання природного газу хімічним підприємствам має бути оскаржена, оскільки аграрії ризикують залишитися без мінеральних добрив. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, народний депутат Сергій Лабазюк.

«Загальновідомо, кому належить газ (у сховищах. - Ред.). Це Фірташ, і я більше схиляюся до того, що таке рішення - це політична тема. Для аграрної галузі воно неприйнятне», - сказав він.

За словами нардепа, мінеральні добрива вітчизняного виробництва популярні серед аграріїв України, крім того, ця продукція експортувалася.

«У нашій країні аграрна галузь ще хоч якось виживає, і сьогодні залишити її без мінеральних добрив - це означає, що не доведеться розраховувати на 60 млн тонн зерна, буде тільки 40 млн тонн. І сьогодні не тільки власники заводів повинні звертатися в суди, а й аграрії заявити свою чітку позицію», - підсумував Лабазюк.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом