Верховна Рада 7 жовтня ухвалила постанови про зміну меж деяких районів Луганської області для забезпечення на адміністративному рівні можливості там виплати соціальної допомоги та пенсій.

Як передає кореспондент Forum'у, за дві відповідні постанови №5115 і №5116 проголосувало 263 народні депутати.

Зокрема, документи змінюють кордони Новоайдарського, Слов'яносербського, Перевальського та Попаснянського районів Луганської області.

Як заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, ці зміни дозволять перепідпорядкувати місцеві адміністративні органи іншим казначействам, і тим самим дозволять розпочати виплати пенсій, допомоги, зарплат бюджетникам у населених пунктах, які контролюються Україною.

При цьому, за інформацією Москаля, на території області бюджетні виплати не здійснюються з квітня 2014 року через те, що місцеві казначейства там не працюють.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 жовтня Президент України Петро Порошенко запропонував народним депутатам розглянути як першочергові проекти постанов про внесення змін у межі районів Луганської області та забезпечення підвищення керованості і наведення ладу в регіоні.
 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103