В Україні планують скоротити споживання імпортного газу до 18 мільярдів кубів на рік. Про це заявив голова Держенергоефективності України Сергій Савчук під час брифінгу в уряді, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Україна має брати приклад із сусідньої Польщі, яка змогла суттєво скоротити споживання газу. У 2013 році ця країна всього використовувала 18 млрд кубометрів газу, тоді як Україна - 50 млрд кубометрів. Наша мета використовувати стільки газу, як у Польщі», - сказав він.

За словами Савчука, з 50 млрд кубометрів газу, спожитого Україною за 2013 рік, 20 з них використовувала промисловість, 8,3 млрд кубометрів - підприємства теплокомуненерго, які виробляють тепло для населення, близько 17 млрд кубометрів - населення, майже 1 млрд кубометрів - бюджетні установи.

«Це дуже серйозні цифри. Якщо взяти сусідню з нами Польщу, то ця країна у 2013 році використала лише 18 млрд кубометрів газу. Ці цифри говорять самі за себе. Нам є на кого рівнятися і нам є куди йти», - підкреслив він.

Він також зазначив, що зараз ми видобуваємо 20 млрд кубометрів газу і «якби Україна споживала газ на рівні Польщі, то 2 млрд кубометрів можна було б ще й експортувати».

Нагадаємо, 4 липня Міністерство фінансів України спільно з іншими міністерствами та відомствами розробило вісім можливих варіантів заміщення природного газу, що імпортується, іншими видами палива й енергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57