Експерти Міжнародного валютного фонду вважають, що судова система України перебуває в стані фінансового стресу. Про це вони заявили в ході зустрічі з представниками Міністерства юстиції, повідомляє прес-служба відомства.

У міністерстві зазначили, що експертів МВФ цікавили реформи судової системи перед наступним переглядом траншу, який буде наданий Україні в грудні 2014 року.

«Експерти намагалися розібратися у фінансуванні нашої судової системи, яка, за словами експерта з питань вдосконалення антикорупційного законодавства та протидії відмиванню коштів (AML) делегації місії МВФ Себастіано Помпе, нині перебуває в стані фінансового стресу», - йдеться в повідомленні.

Також експерти Місії МВФ торкнулися системи судових зборів, порядку призначення та звільнення суддів, неефективності судової системи в цілому і т.д.

«На їхню думку, бажані зміни в судовій системі необхідно починати з вироблення певної стратегії реформування із залученням громадянського суспільства. І розпочати варто з консолідації витрат, хоча в Україні суди є де-юре незалежною гілкою влади, все ж де-факто вони повинні бути підзвітними», - підкреслили в Мін'юсті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33