У Міністерстві аграрної політики і продовольства України не вистачає фахівців, які вміють професійно оформляти законодавчі ініціативи. Про це в ході прес-конференція повідомив президент Земельної спілки України Андрій Кошиль.

«Насправді у нас в державних органах страшний брак нормальних експертів, які можуть розробити грамотний законопроект. Це факт. З іншого боку, це можливість для нас (громадських організацій - Ред.) подавати свої», - сказав Кошиль.

При цьому він зазначив, що на критику громадськості влада не реагує.

«Наша асоціація працювала по шляху конфронтації з держорганами і Радою. Ми критикували і намагалися апелювати, але зрозуміли, що це не те, що марно, а не конструктивно. В кінцевому підсумку ми виробили політику: коли критикуємо, переважно в закритому порядку, ми пропонуємо готові проекти підзаконних актів», - пояснив він.

«Наприклад, з 2008 року Земельний союз став автором або співавтором 17 законопроектів, які стали законами. У тому числі Закон про державний земельний кадастр. За всіх недоліків він дозволив побачити кадастр в інтернеті і спростити ситуацію. Також ми брали участь у розробці інших законопроектів. З органами влади можна працювати, але їм потрібно пропонувати готові рішення», - додав Кошиль.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52