Політична партія «Всеукраїнське аграрне об'єднання «ЗАСТУП» у ході третього з'їзду ухвалила рішення про участь у парламентських виборах. Як повідомляє кореспондент Forum'у, про це заявила лідер партії Віра Ульянченко в ході презентації програми політичної сили «За рідну землю!».

«Ми об'єдналися, щоб хліборобна Україна заговорила своїм голосом. Ми вимагаємо підтримати українське село. Україна потребує реформ», - сказала вона.

Крім того, Ульянченко зазначила, що любити рідну землю клялися всі політики, але жоден із них не дбав про село.

«Село має отримати власне представництво в парламенті. Агросектор дає третину експорту всієї України, що не менше, ніж металургія. Тому це питання не лише національної гордості, але й національної безпеки, торговельного балансу, стабільної валюти та здоров'я нації. Такі факти відомі всім, але в уряді вони є приводом, щоб заспокоїтися, кажучи - у селі все добре. Але ми бачимо реальний стан життя в селі. Тому ми виступаємо проти політики невтручання держави у вирішення подібних проблем», - заявила лідер політичної партії.

Також Ульянченко наголосила, що третина українців проживає саме в селах, де ускладнений доступ до якісної освіти та медицини.

«Тому ми виступаємо за децентралізацію влади. Дайте нам право і можливість самим довести села до ладу. Залиште зароблене, підтримайте інвесторів, прокладіть світло і дороги. Країні потрібна не сильна рука, а соціальна гармонія. Політики писали програму для села, тепер село написало програму для політиків», - резюмувала лідер партії.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом