Тема повернення Україні радянської власності давно закрита. Таку думку висловив Forum'y директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов, коментуючи створення урядової комісії із захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР.

«Ця тема піднімається не один рік, і є тільки одна сторона, для якої вона актуальна, - це Україна. Для Росії ця тема давно закрита», - зазначив він.

На думку Корнілова, Україна досі володіє значною частиною майна СРСР.

«В Україні теж було чимало радянських, загальносоюзних підприємств, які залишилися на її території і перейшли в її власність. Зараз вимагають віддати частину майна «Ощадбанку», оскільки Росія начебто все собі привласнила. Але звідки зараз все майно у «Ощадбанку»? Вся власність «Ощадбанку» Радянського Союзу перейшла до «Ощадбанку», як мінімум - приміщення, персонал. І так можна розбиратися по кожному окремому пункту», - пояснив експерт.

Корнілов зазначив, що уряд України не повинен займатися питаннями радянського майна.

«Ця тема «тухла», давно вже закрита скрізь, крім певних маргінальних осіб в Україні. І дуже дивно, що тепер цю тему підняли люди, що входять до уряду України», - зазначив він.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154