Росія і Міжнародний комітет Червоного Хреста досягли порозуміння щодо готовності до початку руху автоколони з російським гуманітарним вантажем. Про це йшлося у ході зустрічі заступника міністра закордонних справ Росії Раїси Лукутцової з керівником оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Європі і Центральній Азії Лораном Корба, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

У повідомленні наголошується, що були розглянуті питання, пов'язані з необхідністю термінової доставки російського гуманітарного вантажу у постраждалі від бойових дій райони українського сходу.

«Обговорення будувалося з урахуванням підсумків численних телефонних розмов міністра закордонних справ Росії Лаврова з президентом МКЧХ Маурером і міністром закордонних справ України Клімкіним, що відбулися напередодні,19 серпня. Зафіксовано загальне розуміння готовності до початку руху автоколони. Передова група співробітників МКЧХ вже рушила передбаченим маршрутом її переміщення», - зазначили у відомстві.

Рябков і Корба домовилися підтримувати подальші контакти.

Як повідомляв ForUm, Україна готова надати гарантії безпеки для російського конвою з гуманітарною допомогою на території, яка підконтрольна силам антитерористичної операції.

МЗС України також підкреслило, що в питанні безпеки на території, контрольованій НЗФ, йдеться про безпосередні домовленості МКЧХ з РФ і незаконними збройними формуваннями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом