Уряд намагається знайти «Золото Полуботка» і відверто блефує.

Таку думку кореспонденту Forum'у висловив голова Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи ініціативу Кабміну повернути майно колишнього СРСР.

«Насправді це просто популізм. Це пошуки «Золота Полуботка»... І якщо ми готові збільшити свій зовнішній борг, то можна вимагати повернення майна», - заявив він.

Експерт підкреслив, що в 1991 році Україна добровільно відмовилася від своєї частини майна СРСР, в обмін Росія взяла на себе боргові зобов'язання України. «І якщо Україна сьогодні говорить про те, що хоче повернути собі майно, то повинна надати певні компенсації РФ», - додав він.

«Плюс до всього, на той час не були пораховані активи. Оцінка була приблизною. І ніхто не знає, що саме належало Україні і як тепер вирахувати частку Української Радянської Соціалістичної Республіки», - акцентував він.

На думку Бондаренка, сьогодні КМУ, піднімаючи питання майна колишнього СРСР, намагається створити видимість роботи. «Треба ж робити якісь рухи. Якщо йдуть суцільні провали в економіці і соціальній сфері, то треба хоч якусь надію вселяти, хоч і блефуючи», - підсумував експерт.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45