Ініціатива уряду про повернення майна колишнього СРСР - це піар-хід. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету Верховної ради України з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат Андрій Пінчук.

«Якщо мені хтось всерйоз скаже про це, я пораджу йому піти і випити таблетку. Розмови про повернення майна колишнього СРСР - це просто піар-хід. Це дурість несусвітня», - зазначив він.

Пінчук також нагадав, чому Україна погодилася на так званий «нульовий варіант».

«Були борги, які Україна не могла виплатити, тому і з'явився «нульовий варіант». Ніхто це не переглядатиме, ніякі суди це вирішувати не будуть. Тим більше що питання сьогодні адресуються Росії. А ми в конфронтації», - пояснив він.

Нагадаємо, міністр Кабміну Остап Семерак заявив, що Кабінет Міністрів створив Комісію з захисту інтересів України в питанні повернення майна колишнього СРСР, яке належить Україні.

«Це епохальне рішення для України, оскільки вперше за всі роки незалежності уряд системно підійшов до питання правонаступництва щодо зовнішніх боргів, держборгу, активів СРСР», - повідомив Семерак.

За його словами, комісія буде вивчати правонаступництво нашої держави за боргами і майном СРСР і пропонувати механізми повернення майна Україні. Для цього буде проведена повна інвентаризація всього, що по праву належить Україні».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44