Уряд виділяє півмільярда гривень незрозуміло на що. Про це Forum'у заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, коментуючи інформацію, що Кабмін виділив 500 млн грн на переобладнання котелень з газу на альтернативні види палива.

«Це заява ні про що. Ми не бачили техніко-економічних обґрунтувань. Щоб говорити про щось реалістичне, щось оцінювати, необхідно бачити конкретні проекти: де, що і на яку суму має бути зроблено. Якусь кількість об'єктів буде переобладнано. Але яку? Питання відкрите», - заявив він.

Марунич підкреслив, що неможливо навіть припустити, що конкретно Кабмін планує зробити, витративши півмільярда.

«Всі об'єкти різні. Наприклад, на переобладнання Київської ТЕЦ на вугілля знадобляться величезні кошти, це сотні мільйонів гривень. А на маленьку котельню у селі - зовсім інші гроші потрібні. Наскільки я розумію, сума 500 млн грн - це на всю державу. Так що тут прогнозувати щось неможливо», - підсумував він.

Нагадаємо, днями Кабінет Міністрів України виділив 500 млн грн для переобладнання газових котелень на альтернативні види палива.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 червня ВАТ «Газпром» припинило постачання газу Україні.

4 липня Міністерство фінансів України спільно з іншими міністерствами і відомствами розробило вісім можливих варіантів заміщення імпортованого природного газу іншими видами палива й енергії.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211