У Києві від гарячого водопостачання на сьогодні відключено 8 тис. 820 споживачів послуг компанії «Київенерго». Про це йдеться в прес-релізі компанії, поширеному серед журналістів, що відвідали ТЕЦ-5.

«На цей момент усі теплоджерела компанії «Київенерго» відключені від газопостачання. Зокрема, станом на 4 серпня від гарячого водопостачання відключено 8 тис. 820 споживачів, із них у зв'язку з ремонтними роботами, які проводить «Київенерго», - 16,26%, у зв'язку з зупинкою теплоджерел - 83,74%», - йдеться в прес-релізі.

Зазначається, що «Київенерго» реалізує рішення уряду, зокрема, окреме доручення міністра енергетики та вугільної промисловості про необхідність економії природного газу для проходження опалювального періоду, повідомляє «УНІАН».

Доручення міністерства обумовлює ліміти споживання газу для виробництва теплової енергії, що відповідають технологічного мінімуму. «Київенерго» докладає зусиль для зниження витрачання газу в опалювальний період, зокрема, розробляє заходи щодо підвищення енергоефективності та щодо роботи в режимі економії, йдеться в релізі.

«В результаті зупинки теплоджерел у липні 2014 року зекономлено 12 млн кубометрів газу. За прогнозованими показниками, ця цифра з 1 серпня до кінця опалювального періоду може становити 530 млн», - наголошується в прес-релізі «Київенерго».

Виробництво теплової енергії «Київенерго» здійснює на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також на чотирьох станціях теплоспоживання 183 малих котелень. ТЕЦ-6 наразі не працює, ліміти на газ для цієї теплоелектроцентралі забезпечують лише її технологічні потреби. ТЕЦ-5 працює в режимі мінімальних навантажень. Станом на 1 серпня в роботі на ТЕЦ-5 перебуває один енергоблок.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежив газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149