Київрада має намір ухвалити бюджет Києва на 2015 рік на початку січня, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Ми запросимо на презентацію, яка відбудеться в першій половині січня», - сказав він 30 грудня. При цьому Кличко повідомив, що поки не мав можливості детально ознайомитися з показниками держбюджету-2015 щодо Києва, але зазначив, що податок на доходи фізичних осіб до бюджету міста зараховуватиметься у розмірі 40%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У свою чергу перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов повідомив, що в держбюджеті-2015 не передбачена субвенція на виконання функцій столиці.

«Є 40% ПДФО, 10% податку на прибуток, субвенція близько 5 млрд грн на освіту та медицину - це наші доходи до загального фонду бюджету. Але й сюди ще перенесли єдиний податок», - сказав він.

«Підстав для особливого песимізму немає, для оптимізму, щоправда, теж. Будемо шукати джерела доходів. Бізнес треба розвивати, - це у нас один шлях», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 29 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

482