Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) виявила порушення при обороті на території Росії американського віскі типу бурбон.

Порушення закону виявлено в сфері санітарно-епідеміологічного добробуту населення та захисту прав споживачів. Зокрема, Росспоживнагляд вказує на бурбон Kentucky Gentleman, вироблений американською компанією Barton 1792 Distillery.

За даними Росспоживнагляду, зазначене віскі не проходило державну реєстрацію на відповідність вимогам технічних регламентів Митного союзу (МС), хоча на його етикетці розміщений єдиний знак обігу продукції на ринку держав - членів МС - ЕАС, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Також у зазначеному спиртному напої виявлені фталати (добавки. - Ред.), які здатні викликати функціональні, а згодом й органічні зміни в центральній та периферичній нервовій системі, ендокринній системі, а також онкологічні захворювання і проблеми з безпліддям у чоловіків та жінок», - додали в Росспоживнагляді.

За фактом виявлених порушень відомство проводить контрольно-наглядові заходи.

Нагадаємо, за останній час у Росії була запроваджена заборона на ввезення низки продуктів з деяких країн.

З 1 серпня заборонено ввезення практично всіх овочів та фруктів з Польщі.

Також заборона поширилася на багато українських продуктів. Зокрема, заборонено імпорт соняшнику і соєвих бобів, овочевих, фруктових та рибних консервів, молока і молочної продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25