Київська влада залучила майже 800 млн грн інвестицій для будівництва об'єктів житлової, комерційної, а також комунальної нерухомості.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на результати проведених Київським інвестиційним агентством конкурсів.

Відзначається, що переможцем двох інвестиційних проектів на будівництво об'єктів житлової нерухомості на загальну суму близько 750 млн грн стала компанія КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

Згідно з повідомленням, обидва проекти стосуються будівництва житлових будинків з виділенням частини квартир для постраждалих від діяльності групи компаній «Еліта-центр»: на земельних ділянках на вул. Здолбунівській у Дарницькому районі Києва і вул. Милославській у Деснянському районі Києва.

Як зазначили в КМДА, предметом конкурсу був відсоток, який компанія-забудовник зобов'язалася передати постраждалим від протиправної діяльності «Еліта-центр». КП «Житлоінвестбуд-УКБ» надало пропозицію на передачу 7% і 8%.

Крім цього, за даними прес-служби, переможцем інвестиційного конкурсу на будівництво дитячого дошкільного закладу на вул. Старонаводницькій, 2-20 у Печерському районі стало ТОВ «Гамаінвест», яке запропонувало оплатити в столичний бюджет 7 млн грн без ПДВ на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва. Загальна вартість проекту - 28 млн. 876,22 тис. грн.

Разом з тим, конкурсна комісія визначила ТОВ «Столичний ЦУМ» переможцем конкурсу на реконструкцію підземного пішохідного переходу на перетині вул. Б. Хмельницького до вул. Хрещатик. В рамках проекту інвестор вкладе 16 млн грн на реконструкцію столичного переходу, а також додатково сплатить до міського бюджету 618,8 тис. грн на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва, повідомили в КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом