У справі про незаконне відчуження першим заступником міністра аграрної політики та продовольства України 350 гектарів землі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району ще одній особі оголошено про підозру у зловживанні владою і службовим становищем.

Як повідомили Forum'у в прес-службі прокуратури Київської області, встановлено причетність і повідомлено про підозру першому заступнику глави Києво-Святошинської райдержадміністрації.

«У грудні 2012 року чиновник, який на той момент виконував обов'язки голови РДА, видав розпорядження про припинення права постійного користування 350 га землі державним підприємством «Пуща-Водиця». Він підписав таке розпорядження на основі листа першого заступника Мінагрополітики, знаючи про його незаконність», - зазначили у відомстві.

У прокуратурі нагадали, що перший заступник міністра в обхід встановленої законом процедури підписав документ, яким почав відчуження 350 га державних земель вартістю понад 370 млн грн, які згодом було безоплатно передано у приватну власність фізичним особам.

Однак відповідно до законодавства таке рішення приймається виключно колегіально Державним комітетом із земельних ресурсів України разом із центральними органами виконавчої влади.

Таким чином, незаконні дії чиновників кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб, використання посадовою особою влади та службового становища всупереч інтересам служби, що завдало шкоди державним інтересам.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, колишнього першого заступника міністра АПК оголошено в розшук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом