У Росії заявляють, що розслідування авіакатастрофи «Боїнга-777» Malaysia Airlines 17 липня на території України ускладнено через відсутність гарантій безпеки для іноземних фахівців.

Про це повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Російської Федерації.

«Триває робота з розслідування причин катастрофи малайзійського літака у повітряному просторі України.

20 липня в районі падіння авіалайнера перебували спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ і співробітники відповідних служб України. Повномасштабна робота з розслідування катастрофи ускладнена через відсутність домовленості сторін внутрішньоукраїнського конфлікту щодо гарантій безпеки для іноземних фахівців, які як і раніше перебувають у Києві і Харкові», - сказано в повідомленні.

При цьому в російському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що інформація, яку мало у розпорядженні МЗС Росії, про те, що 20 липня в розслідуванні на місці брали участь представники Малайзії, не підтвердилася.

«Разом із тим, надходять відомості, що низка міжнародних експертів може приїхати на місце катастрофи вже сьогодні», - зазначають у відомстві.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

21 липня група міжнародних експертів прибула до Харкова і почала роботу з вивчення обставин трагедії літака Malaysia Airlines.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом