Співробітники Державної служби охорони, прибувши на виклик після спрацювання сигналізації в приватному будинку під Києвом, потрапили під обстріл грабіжників.

Як повідомляє Управління ДСО при ГУМВС України в Київській області, один із правоохоронців отримав вогнепальне поранення і зараз перебуває у лікарні.

У четвер, 25 грудня, близько 17:00 надійшов сигнал «Тривога» із приватного будинку в с. Білогородка Київської області, що охороняється.

Прибувши за викликом, правоохоронці виявили відкриті вхідні двері і драбину, приставлену до вікна другого поверху. Двоє співробітників пройшли всередину будинку, а третій - у службовому автомобілі вирушив обстежувати прилеглу територію. Через кілька хвилин працівники, які були в будинку, почули постріли з вогнепальної зброї, після чого один із міліціонерів побіг на вулицю в той бік, звідки чулися звуки пострілів, а другий залишився охороняти будинок.

За декілька метрів від службового автомобіля міліціонер виявив колегу з вогнепальним пораненням правого стегна. Той пояснив, що на нього було скоєно збройний напад, для відбиття якого він застосував табельну вогнепальну зброю. Між тим у бік міліціонерів знову почали лунати постріли. Правоохоронці, дотримуючись правил особистої безпеки, відійшли в безпечне місце і почали надавати першу медичну допомогу пораненому.

«Злодії, використовуючи запальну суміш, підпалили власну машину та службовий автомобіль міліціонерів, після чого зникли в невідомому напрямку», - повідомили в УДСО.

Пораненого міліціонера доставлено в районну лікарню, де йому надали медичну допомогу.

За цим фактом слідчим відділом Києво-Святошинського райвідділу міліції порушено кримінальні провадження за ст. ст. 185, 348 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому (карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років); Убивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу чи його близьких родичів у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків (карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним ув'язненням).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом