Прокуратура Харківської області підозрює у злочинах проти Євромайдану 81 людину. Про це заявив заступник прокурора області Артем Степанов, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

За його словами, наразі у злочинах проти учасників мирних акцій протесту в Харківській області підозрюють 81 особу, 6 із них оголошені в розшук.

Зазначається, що до суду вже спрямовано 20 кримінальних проваджень за фактами зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність держави, участі у масових заворушеннях та хуліганстві (ст. 110, 294, 296 КК України) з обвинувальними актами проти 77 осіб.

Степанов додав, що наразі судами винесено два вироки стосовно чотирьох осіб, причетних до вказаних злочинів, які вже набули чинності. При цьому одній особі призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Віталій Ярема заявив, що у розстріли активістів Євромайдану в лютому 2014 року підозрюються 22 людини, ще 13 знаходяться у розробці. Як раніше повідомляв ForUm, з 30 листопада 2013 року по 11 березня 2014 року в Україні загинуло і померло від ран 102 учасники протистоянь у центрі Києва.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом