Командир однієї з військових частин Національної гвардії України в Донецькій області сяде у в'язницю на три роки за бездіяльність і заплатить більше шести мільйонів гривень стягнень за заподіяну державі шкоду. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

«До трьох років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади в Національній гвардії України та Міністерстві внутрішніх справ України та стягненням на користь держави понад 6 млн грн для відшкодування заподіяної злочином шкоди засуджено командира однієї з військових частин Нацгвардії України в Донецькій області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей військовий визнаний винним в умисному невиконанні дій, які за своїми службовими обов'язками він мав виконати, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді підриву авторитету та бойового духу підрозділів НГУ, втрати озброєння, боєприпасів до зазначеної зброї та військової техніки на суму понад 6 млн грн.

Згідно з повідомленням, під час призначення обвинуваченому покарання Павлоградським міським судом Дніпропетровської області було враховано пом'якшувальні обставини, зокрема, особу винного, який до скоєння правопорушення по службі характеризувався позитивно, має низку нагород, а також наявність на його утриманні непрацездатних батьків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом