На сьогодні 55% жителів столиці задоволені своїм життям, проте бояться збройних конфліктів та зростання цін. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив соціолог компанії «Research & Branding Group» Євген Копатько, оприлюднюючи результати дослідження громадської думки мешканців столиці щодо політичної та соціально-економічної ситуації в Києві.

«Якщо в травні задоволені своїм життям були 68% киян, то зараз 55%. На тлі інших міст Київ виглядає дуже благополучно. Водночас у травні 26% респондентів були незадоволені життям, зараз цей показник становить 38%. Тобто динаміка, в принципі, поки позитивна», - сказав він.

Також, за словами експерта, в емоційному тлі киян, як і в травні, лідирує надія - 37%, тривога - 31% та оптимізм - 26%. При цьому рівень тривоги і надії знизився на 16% і 7% відповідно, а рівень оптимізму зріс на 8%.

Крім того, соціолог заявив, що серед страхів, які переживають кияни, перше місце займає збройний конфлікт - 60% і зростання цін, а також інфляція - 57%. При цьому експерт відзначив зниження боязні збройного конфлікту на 8% порівняно з травнем 2014 року, тоді як страх перед зростанням цін та інфляцією зріс на 13%.

У свою чергу, віце-президент Української PR-Ліги Олена Дерев'янко додала, що згідно з проведеним дослідженням, 51% киян відзначають, що рівень їхніх доходів загалом не змінився. «Однак у 36% жителів столиці доходи знизилися, а збільшилися лише у 8% опитаних», - повідомила вона.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39