Днями у соцмережах почали стрімко поширюватися повідомлення із закликами взяти участь у всеукраїнському страйку автомобілістів, який пройде, за інформацією користувачів, 24 грудня. Про це повідомляє Vgorode.

«24 грудня о 12.00 всі автомобілісти України проводять акцію протесту, всі стоять одну годину і нікуди не їдуть, на будь-якій дорозі, на будь-якій машині з вимогою зниження цін на пальне... Підтримаємо і поширимо інформацію!», - цим постом від Oksana Sch в одному тільки Facebook поділилися понад сім тисяч осіб.

Аналогічні оголошення можна зустріти і в різних спільнотах в інших соцмережах і на форумах. Багато українських автомобілістів скептично поставилися до такої ініціативи: кажуть, що насправді ніхто зупинятися не буде, та й сенсу в цьому немає. Інші ж налаштовані більш оптимістично - є надія на зворотну реакцію, якщо хоча б невелика частина вирішить взяти участь.

У столичній ДАІ заявили, що проведення подібних акцій має узгоджуватися з КМДА.

«ДАІ відповідає за безпеку дорожного руху. Якщо всі зупиняться на годину за умови погодження з міською владою, це не повинно призвести до ДТП, ми будемо стежити за дотриманням ПДР і безпекою на дорогах», - прокоментувала начальник прес-служби ДАІ Києва Наталія Сторожик.

Поки такої інформації від КМДА в ДАІ не надходило.

«Акцію протесту в Україні могли запозичити з Росії. Повідомлення з таким же текстом поширювалися раніше в російських соцмережах, на форумах і автомобільних сайтах. Правда, якщо вірити користувачам соцмереж, росіяни-водії будуть голосувати на день пізніше - 25 грудня. Причому такі ж оголошення миготіли в соцмережах і рік тому», - зазначає видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом