Росія продовжує підтримувати конфлікт на сході України військами, технікою та фінансами.

Про це заявив командувач збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав під час прес-конференції в Пентагоні.

«Російські регулярні війська дуже активні вздовж кордону України, сприяючи переміщенню сил, військової техніки і фінансів через цю межу. Російські нерегулярні війська дуже активні на території східної України. Сили, які підтримуються Росією, активні в східній Україні. І також російське фінансування дуже активне на сході України», - підкреслив генерал.

За його словами, на східному боці українсько-російського кордону спостерігається більше 7 батальйонів російських військових і численних невеликих оперативних груп.

Брідлав підкреслив, що дії Росії говорять самі за себе і США повинні залишатися дуже уважними, поки не побачать змін у ситуації з підтримкою конфлікту з російської сторони.

На запитання, чи постачала російська сторона в Україну засоби ППО, генерал відповів ствердно. «Але велика техніка, танки, БТР, засоби протиповітряної оборони, які ми бачимо під час навчань на східному боці кордону, використовуються, як ми зараз бачимо, на західному боці кордону (України з Росією - Ред.)», - сказав Брідлав.

Він підкреслив, що у зв'язку з останніми діями Росії для Європи зараз настав дуже важливий момент з часів «холодної війни». У зв'язку з цим генерал нагадав про зміцнення присутності НАТО в Європі, і зокрема про заяву президента США Барака Обами про виділення додаткового 1 млрд доларів на підтримку своїх сил у регіоні.

Нагадаємо, на Донбасі у вівторок вранці відновлено активну фазу антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54