Україна і НАТО вже працюють над новою річною програмою співпраці, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Ми вже сьогодні працюємо з секретаріатом НАТО щодо відпрацювання нової річної національної програми, де будуть в повному обсязі представлені всі реформи, і ми узгодимо з ними їх логіку та тимчасові рамки і будемо послідовно йти цим шляхом», - сказав Клімкін.

За словами міністра, ключовим пріоритетом буде досягнення всіх стандартів, які необхідні у сфері безпеки та оборони, а також реформ, які повинна провести держава для євроатлантичної інтеграції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Сьогоднішнє засідання (Верховної Ради. - Ред.) має і символічне, і історичне значення, оскільки Україна позбулася позаблокового статусу і зараз має всі механізми та форми гарантування національної безпеки. Для того щоб пройти шлях у напрямі євроатлантичної інтеграції, нам необхідно провести реформи, значна частина з яких відповідає тому, що ми повинні зробити щодо імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 грудня Верховна Рада України внесла зміни до законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України», що передбачають відмову від позаблокового статусу країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75