Екс-президент України Леонід Кравчук вважає, що Україна може захистити свою безпеку, тільки ставши членом НАТО. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

«У нас немає іншого виходу, крім як стати членом НАТО. Путін проводитиме політику загарбання України, і якщо ми хочемо вижити, повинні стати членом НАТО, але почати з референдуму», - сказав Кравчук.

За його словами, необхідно, щоб народ висловив своє ставлення до членства в НАТО.

«Кучма вилучив щось з документа, Янукович закон змінив. Чому? Тому що не було волі народу... Якщо народ сьогодні скаже, що треба Україні стати членом НАТО, влада буде робити те, що скаже народ», - сказав Кравчук.

За його словами, за відсутності офіційної позиції українського народу щодо членства в НАТО влада може здійснювати спекуляції, передає УНІАН.

«Для того щоб ці спекуляції були подолані, ми повинні провести референдум, і знати точно та ясно документальну волю народу», - сказав Кравчук.

Він зазначив, що РФ не хоче вступу України в Північноатлантичний альянс, бо знає, що якщо Україна приєднається до НАТО та Європейського Союзу, Росія остаточно втратить надію захопити Україну.

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко своєю чергою зазначив, що, крім проведення референдуму, необхідно розробити механізм наближення України до НАТО.

Перший представник України при НАТО (1993-1995 рр.) Володимир Василенко зазначив, що фактична окупація частини території України не є перешкодою для членства в НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27