Новий мер Києва Віталій Кличко повинен відзвітувати про фінансовий стан ПАТ «ХК Київміськбуд». Таку думку в коментарі Forum'у висловив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.

«Я знаю, що за заявами Попова «Київміськбуд» належить місту. Питання щодо належності цієї компанії та її фінансового стану треба поставити новому меру міста і попросити його в найкоротші терміни дати чітку публічну інформацію про стан «Київміськбуду», адже він багато значить для столиці», - сказав Кучеренко.

При цьому екс-міністр зазначив, що зараз складно сказати, чи вплине виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» на його господарську діяльність та виконання забудовником його обов'язків.

«Я можу припустити, що певні люди навчилися «заганяти» комунальні та державні підприємства в борги. Але зараз це питання до Віталія Володимировича (Кличка - мера Києва - Ред.). Також мене цікавить, кому належить і хто керує «Київводоканалом». Вдвічі підвищують тарифи на воду і спокійно нам про це говорять, але хто на цьому заробляє?» - поставив риторичне запитання.

Нагадаємо, нардеп Михайло Апостол спрямував запит до ГПУ з проханням перевірити діяльність організованої групи у складі Льовочкіна С.В. (екс-глава Адміністрації Президента України), Кравця А.В. (екс-керівник Державного управління справами), Порайка М.В. (голова наглядової ради ПАТ «ХК Київміськбуд»), Кушніра І.М. (голови правління - президента ПАТ «ХК Київміськбуд», 80% акцій якого належать Київській міській раді)». Ця організована група здійснила заволодіння майном ПАТ «ХК Київміськбуд» в особливо великих розмірах. А після того, як в апараті президента відбулися перестановки, особливо активізувалися процеси виведення нерухомого майна і засобів з балансу ПАТ «ХК Київміськбуд» та його дочірніх підприємств.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56