Польща має намір брати участь у зміцненні обороноздатності України та відкрита для переговорів про постачання зброї, заявив президент Польщі Броніслав Коморовський в ході спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком.

«Польща повністю розуміє право України захищати свою територію від агресії, як розуміє і необхідність зміцнення оборонних можливостей. Тому Польща підтримує і виконує постанови НАТО на саміті в Ньюпорті», - сказав він, вказавши на важливість «зближення української оборонної системи з західною для появи можливості співпраці з системою НАТО», повідомляє ТАСС.

«Якщо Україна буде зацікавлена в придбанні зброї, то Польща відкрита», - додав Коморовський. «Польща також хоче допомагати Україні у сфері реформи Збройних сил і зміцнення української оборонної системи», - сказав польський лідер.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що під час зустрічі з генсеком НАТО звернувся до Єнса Столтенберга про додаткову допомогу у «формуванні нової оборонної та національної стратегії безпеки для України».

Раніше Столтенберг заявив, що НАТО як організація не постачає військовим обладнанням країни-партнери Альянсу, включаючи Україну, оскільки такого не має.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65