Президент України Петро Порошенко заявляє, що його намір внести у Верховну Раду законопроект про відмову від позаблокового статусу не означає, що влада «вже завтра чи післязавтра» подасть заявку на членство України в НАТО.

Про це він сказав в ефірі польського телеканалу TVP Info вчора ввечері.

«Це не означає, що це якась піар-акція, що завтра чи післязавтра подамо заявку в НАТО. Ми не будемо цього робити, а будемо негайно реформувати нашу країну таким чином, щоб наша країна відповідала критеріям безпеки», - сказав Порошенко.

Він назвав «відповідальним рішенням» українського народу бажання інтегруватися із Заходом, зазначивши, що 67% громадян України підтримують такий напрям розвитку держави, передає УНІАН.

Як повідомив Президент, після реалізації програми «Стратегія реформ - 2020» планується референдум, на якому українці визначилися б, «у якому напрямку хочуть йти далі».

За словами Порошенка, Україна не може залишитися наодинці зпроблемами,  що стоять перед нею, Україна повинна бути частиною системи безпеки - НАТО чи якоїсь іншої.

Президент також заявив, що українська влада ні в кого не буде просити згоди на те, щоб інтегруватися в євроатлантичне співтовариство.

Нагадаємо, за останній рік кількість українців, які підтримують вступ країни до НАТО, зросла в три-чотири рази.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив про те, що рішення про можливий вступ країни до НАТО буде прийматися на всеукраїнському референдумі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58