Розробкою обґрунтованих тарифів на газ для населення повинна займатися НКРЕ, а не НАК «Нафтогаз». Таку думку в коментарі Forum'у висловив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко.

«Заяви Коболєва (голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, - Ред.) про підвищення ціни на газ для населення свідчать про те, що він менеджер і фінансист. Для керівництва НАК «Нафтогазу» подібні заяви властиві в останні 10 років. Вони погано розуміють, що відбувається у споживача. Малюють теоретичні схеми замість того, щоб зрозуміти, яка реальна платоспроможність споживачів. Мене засмучує, що черговий керівник несе нісенітницю», - сказав Кучеренко.

Екс-міністр зазначив, що підрахунок тарифів не є компетенцією НАК «Нафтогазу» України.

«Завдання керівництва «Нафтогазу» - балансувати бюджет установи, мінімізувати тіньові схеми, розібратися, чому «Укргазвидобування» обросло купою договорів про спільну діяльність (і газ тепер належить не «Укргазвидобуванню», а уявним інвесторам, частина з яких сидить у парламенті). Нехай він з цим розбереться, а не розповідає про ціни, як в Європі. Там ціни для населення більші, ніж для промисловості. Ми поговоримо про це років через 5-10. І питання цін на тарифи - це компетенція не «Нафтогазу», а НКРЕ. І сміх, і гріх слухати такі речі», - каже він.

Нагадаємо, голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що низькі тарифи на газ для населення заважають розвитку видобутку газу в країні.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235