В Україні інфляція породила зростання цін. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив економічний експерт, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Підвищення цін спостерігається, коли починає підвищуватися інфляція. В Україні немає гіперінфляції, але зростання цього показника значне. Зростання цін - це об'єктивна реальність. Пов'язана вона багато в чому і з коливанням обмінного курсу», - сказав Кулик.

Крім того, експерт зазначив, що українці отримують зарплати не в доларах, а в гривнях, тому коливання курсу боляче позначиться на їхніх гаманцях, оскільки ціни зростають, а доходи - ні.

«Адже зарплату отримують в гривнях, а її ніхто не підвищує зараз. Сюди додається стримування обігу валютної маси, проблеми з депозитами. Це накладає відбиток на стабільність валютної системи та економіки, що породжує інфляційні, негативні очікування на ринку», - уточнює він, додаючи, що рівень інфляції за підсумками 2014 року можна буде спрогнозувати після збору врожаю наприкінці літа.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62