На курс гривні істотно впливають зовнішні чинники, заявив у коментарі ForUm'у народний депутат від партії ВО «Свобода» Олексій Кайда.

«Найбільше на гривню впливають два зовнішні чинники: позиція РФ та анексія Криму,а також виділення коштів міжнародними організаціями, в тому числі МВФ і США на стабілізацію української економіки», - акцентував він.

Кайда пояснив, що агресія РФ провокує людей скуповувати валюту, що, можливо, призвело до зростання дефіциту валюти та курсових коливань.

Політик вважає, що вливання коштів із Заходу та міжнародних фінінститутів стабілізують курс нацвалюти. «Стабілізація курсу залежить від того, наскільки швидко ці гроші будуть спрямовані в Україну», - сказав він.

На уточнююче запитання, чи варто Україні вводити валютний коридор, незважаючи на вимоги МВФ відмовитися від нього, Кайда відповів: «Це питання потрібно ставити НБУ, але в кожному разі «за» або «проти» тієї чи іншої версії викличе як підтримку,так і критику. Адже одні фінансисти дотримуються однієї думки, інші - протилежної».

Парламентарій зазначив, що будь-які суперечки довкола курсу - психологічний тиск на гривню. «Люди, які не розуміють нічого в економіці та фінансах, лякаються. Адже правда, що гроші люблять тишу. І чим менше буде дискусій, тим стабільнішою буде гривня», - переконаний політик.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529